کد خطای 0x80072EE2 که اکثر مواقع در ویندوز 10 مشاهده می شود، معمولاً توسط اجزای به روزرسانی سیستم عامل ویندوز ایجاد می شود. هنگامی که ویندوز 10 قادر به اتصال به سرورهای بروزرسانی نیست، معمولا خطای 0x80072EE2 را دریافت می کنید. اصولا اگر سیستم عامل ویندوز شما در یک بازه زمانی مشخص پاسخی از سمت سرور بروزرسانی دریافت نکند، این پیام خطا را دریافت خواهید کرد. همچینین خطای مورد نظر هنگام ارتقا سیستم عامل از ویندوز 7، ویندوز 8 و ویندوز 8.1 به ویندوز 10 نیز مشاهده شده است. این خطا هنگام آپدیت یا ارتقا سیستم، با یکی از پیغام های زیر نمایش داده می شود:
Code 80072EE2 Windows Update encountered an unknown error.
Somthing went wrong, Couldn't download Windows 10, please check your network setting and try again. You can contact Microsoft support for help with this error. Here is the error code 0x80072ee2.
ارور 80072EE2 می تواند به دلیل اتصال ضعیف اینترنت، مسدود شدن دسترسی به سرورهای آپدیت توسط فایروال یا وجود عاملی که در دسترسی سیستم به سرور اختلال ایجاد می کند، رخ دهد. در ادامه، روش های حل و رفع خطای 0x80072EE2 هنگام به روز رسانی یا ارتقا ویندوز را تشریح کرده ایم.
بررسی اتصال اینترنت
بسیاری از مواقع، مشکل در اتصال اینترنت مخصوصا Wi-Fi باعث به وجود آمدن خطاهای بسیاری از جمله این خطا می شود. اطمینان حاصل کنید که اتصال اینترنت شما به درستی کار می کند و سرعت خوبی دارد؛ زیرا کاربران بسیاری متوجه شده اند که این خطا به دلیل کند بودن اتصال اینترنت ایجاد شده است. همچنین می توانید اتصال اینترنت خود را از Wi-Fi به داده های موبایل (دیتا) و یا برعکس تغییر دهید. همچنین سعی کنید تا یکبار اتصال خود را قطع و مجدداً اتصال را برقرار کنید (Wi-Fi یا دیتا خود را خاموش/روشن کنید) که برای بسیاری از کاربران راهگشا بوده است.
در صورتیکه از اینترنت Wi-Fi استفاده می کنید، بهتر است مودم خود را مجدداً راه اندازی کنید. کافی است روتر را به مدت 5 دقیقه خاموش کرده و پس از آن مجددا روشن کنید.
استفاده از عیب یاب Windows Update
- ویندوز دارای یک ابزار عیب یابی داخلی است که می تواند در خیلی از مواقع به راحتی بطور خودکار مشکلات رایج را برطرف کند. برای اجرای عیب یابی Windows Update مراحل زیر را دنبال کنید:
- دکمه های Windows + I را بفشارید تا پنجره Settings باز شود
- حال Update & Security را زده و از پنل سمت چپ، Troubleshoot را انتخاب کنید
- سپس از لیست برنامه های ویندوز، Windows Update را انتخاب کرده و دکمه Run the troubleshooter را بزنید
- باقی مراحل را در پنجره باز شده دنبال کنید تا مشکلات بررسی شده و در صورت امکان برطرف شوند
پس از اتمام فرآیند، مشکل خود را مجدد بررسی کنید.
تنظیم مجدد اجزاء Windows Update
با توجه به گزارش های کاربران، در صورتی که اجزای مربوط به Windows Update به درستی کار نکنند، ارورهای متنوعی را هنگام به روز رسانی ویندوز نمایش می دهند. این مشکلات معمولا پیچیده نیستند و در بیشتر موارد با بازنشانی تنظیمات، می توان آن ها را برطرف کرد. بدین منظور:
دکمه های Windows + S را همزمان بفشارید و در پنجره باز شده عبارت cmd
را وارد کنید، بر روی Command Prompt راست کلیک کرده و Run as administrator را بزنید
حال در پنجره باز شده، دستورات زیر را یکی یکی و به ترتیب اجرا کنید. کافیست هرکدام را جداگانه تایپ کرده و Enter را بزنید:
net stop wuauserv
net stop cryptSvc
net stop bits
net stop msiserver
Ren C:WindowsSoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
Ren C:WindowsSystem32catroot2 Catroot2.old
net start wuauserv
net start cryptSvc
net start bits
net start msiserver
پس از اجرا شدن تمامی دستورات بالا، مشکل خود را مجدد بررسی کنید.
استفاده از ابزار System File Checker
System File Checker یا SFC یک ابزار مفید است که فایل های سیستمی خراب شده را شناسایی و تعمیر می کند. از این رو، SFC ممکن است بتواند خطای مورد نظر را حل کند. برای این منظور مراحل زیر را دنبال کنید :
- کلیدهای Windows + S را همزمان بفشارید و در پنجره باز شده عبارت cmd
را وارد کنید، بر روی Command Prompt راست کلیک کرده و Run as administrator را بزنید
- در پنجره باز شده عبارت sfc /scannow
را وارد کنید و Enter را بزنید
- تا پایان یافتن عملیات منتظر بمانید (ممکن است حدود نیم ساعت طول بکشد) و در صورتی که پیام مبنی بر تعمیر فایل های خراب ظاهر شد، Command Prompt را ببندید و سیستم خود را ریست کنید و پس از بالا آمدن ویندوز برنامه مورد نظر خود را دوباره اجرا کنید
بررسی اتصال اینترنت
بسیاری از مواقع، مشکل در اتصال اینترنت مخصوصا Wi-Fi باعث به وجود آمدن خطاهای بسیاری از جمله این خطا می شود. اطمینان حاصل کنید که اتصال اینترنت شما به درستی کار می کند و سرعت خوبی دارد؛ زیرا کاربران بسیاری متوجه شده اند که این خطا به دلیل کند بودن اتصال اینترنت ایجاد شده است. همچنین سعی کنید تا یکبار اتصال خود را قطع و مجدداً اتصال را برقرار کنید (Wi-Fi یا خود را خاموش/روشن کنید) که برای بسیاری از کاربران راهگشا بوده است.
در صورتیکه از اینترنت Wi-Fi استفاده می کنید، بهتر است مودم خود را مجدداً راه اندازی کنید. کافی است روتر را به مدت 5 دقیقه خاموش کرده و پس از آن مجددا روشن کنید.
افزودن سرورهای Windows Update به لیست سفید
کلیدهای Windows + S را فشرده و در کادر جستجو، عبارت internet options را تایپ و Internet Options را از لیست نتایج باز کنید
در سربرگ Security، روی Trusted Sites کلیک کرده و دکمه Sites را بزنید
در پنجره باز شده ابتدا تیک گزینه Require server verification (https:) for all sites in this zone را از پایین صفحه بردارید
حال در باکس Add this website to the zone، آدرس های زیر را جداگانه وارد کرده و دکمه Add را بزنید:
- http://update.microsoft.com
- http://windowsupdate.microsoft.com
در انتها، دکمه Close را بزنید و دوباره اقدام به به روز رسانی سیستم خود کنید.
مطالب مرتبط
لطفا نام و نظر خود را در فرم زیر وارد کرده تا در صورت تایید برای کاربران نمایش داده شود.
نظرات کاربران
هیچ نظری تا کنون ثبت نشده است
نظر شما